Опрос

Пользуетесь ли вы электронными деньгами?

Да, web-money
Да, яндекс-деньги
Да, и web-money, и яндекс-деньги
Использую другую систему
Не пользуюсь
Електронна звітність та її впровадження в Україні
Електронна звітність та її впровадження в Україні

Якщо попереду підготовка звіту до податкової, а часу обмаль, то чому не розглянути альтернативні варіанти, адже саме їх вибирають у розвинутих країнах Европи та всього світу. Мова йде про електронну звітність, або е-звіти, як їх ще називають.


Подача звітності в електронному вигляді дозволяє не гаяти часу на роботу з папірцями, адже заповнення звітів потребує від виконавця багато часу та уваги, це дуже кропітка робота. Давайте разом з вами зараз розглянемо, чи можна довіряти е-звітам, в чому їх переваги, та як найти провайдера, якому можна було б довірити важливу справу.


Переваги перед паперовим методом та деякі недоліки е-звітів


Ще вчора, щоб протягнути папірець, ми гаяли час у виснажливих чергах до податкової чи пенсійного фонду, а сьогодні це можна зробити за 5 хвилин, не виходячи з офісу.


Згідно з законодавством, ще з 2015 року, всі платники податків повинні були опрацювати механізм подання електронної звітності, та саме в такому вигляді подавати податкову звітність з ПДВ. Згідно Закону, електронна звітність є важливою складовою електронного документообігу, це поліпшує роботу та дає можливість зекономити час. 


Якщо треба здати звіт до ДФС, ПФУ або Державної служби статистики, такий звіт ви можете відправити за декілька хвилин. Перевагами такого сучасного рішення можна вважати:



  • економію часу, можливість подавати інформацію в зручний для працівника час;

  • технічна підтримка слідкує за сучасними вимогами, постійні оновлення дають змогу мати нові версії звітів, та не гаяти час на їх пошук в Інтернеті;

  • електронна звітність та документація зберігається в архіві, підтвердженням її здачі є квитанції.


До цього можна додати:



  • авто розрахунок податків;

  • максимальний рівень захисту даних;

  • масове підписання документів;

  • автоматичну перевірку, яка дає можливість знайти арифметичні помилки;

  • календар бухгалтера, календар звітів.


Але, в цій роботі є і недоліки, хоча вони несуттєві.


За здачу більшості електронних звітів треба перерахувати кошти. Навіть якщо ваш звіт безкоштовний, за користування Інтернетом треба заплатити певну суму.


Інколи, а це частіше за все трапляється в сільській місцевості, де Інтернет слабенький, є ризики несвоєчасної здачі звіту, це теж треба ураховувати, і починати роботу заздалегідь, а не в останню мить.


Самостійне оновлення програм. В більшості випадків це програма робить сама, головне – проконтролювати цей процес, виконувати її не складні рекомендації, трохи часу та уваги, і все буде зроблено вчасно.


Треба слідкувати за тим, щоб електронний архів весь час оновлювався. Окрім квитанцій, які ви можете надати в електронному або паперовому вигляді, інших підтверджень під час перевірки ви надати будете не в змозі, тож повинні слідкувати за своєчасним оновленням архіву.


Переваги звернення до фірм, що надають можливість звітів


Якщо у вас бракує часу, на допомогу прийдуть EDI-провайдери. Вони проведуть заняття з членами вашого колективу, дадуть відповіді на всі запитання, розроблять алгоритм інтеграції до вашої облікової системи, та своєчасно відреагують, в разі потреби, на виникнення проблеми.


Обрана вами компанія повинна слідкувати за тим, щоб ланцюжок постачання цифрової інформації працював продуктивно, його складові не припиняли свою роботу. Е-документообіг повинен допомагати вам в роботі, а не перешкоджати їй. Фірма, в разі потреби, повинна надати вам індивідуальне рішення, бути мобільною, швидко реагувати на ваші пропозиції та побажання. Їх рішення повинно бути обґрунтованим, але гнучким і надійним. Ланцюжок між вашими партнерами та обліковою системою повинен бути міцним, тільки тоді результат такої співпраці вас задовольнить.


Нарешті, працювати з командою професіоналів завжди приємно, грамотні технічні фахівці повинні працювати в тандемі, на результат, тільки до такої фірми можна звертатися по допомогу.


Як знайти помічника?


Мабуть, зайвим буде нагадувати про те, що провайдер, якого ви обираєте, повинен бути надійним. Від цього залежить стан справ, успіх вашого бізнесу. Зрозуміло, що сумнівів в компетентності спеціалістів не повинно бути. Все ж таки, краще звертатися до компаній, які мають хорошу репутацію і працюють у цій сфері не перший рік.


Відомим міжнародним провайдерам електронного документообігу, які мають надійну репутацію на ринку, можна довіряти. Саме такою, авторитетною та досить відомою кампанією є Е-СОМ. Десятирічний досвід роботи з Європейськими державами підтверджує гнучкість механізмів, які вони використовують в своїй роботі. З ними працюють клієнти з Казахстану, Росії, Молдови, Білорусі та інших країн світу, і ця співпраця завжди досить плідна та результативна.


Перевагами в співпраці можна вважати:


Гнучкість і надійність


Присутність електронного цифрового підпису


ЕDІ


Можливість подавати звітність до пенсійного фонду, в службу статистики, в фіскальні та інші органи


Обмін важливими юридичними документами.


З чого почати роботу з провайдером електронного документообігу E-COM? Це дуже просто – спочатку треба надіслати замовлення на підключення, після чого клієнт получає доступ до платформи. Потім ви повинні сплатити рахунок, і все, з цієї миті ми вирішуємо питання разом з вами.


Якщо вам важко знайти універсальне рішення для свого бізнесу, наші фахівці з задоволенням розроблять для вас індивідуальну пропозицію, яка буде зорієнтована виключно на ваші побажання та пропозиції. Вони з радістю дадуть відповіді на всі ваші питання та проконсультують в разі необхідності.


Надійність, гнучкість та результативність – це і є наші головні пріоритети, Достатньо сказати, що наша праця – це дзеркальне відображення фахової майстерності та високого рівня компетентності команди наполегливих та творчих професіоналів, в цьому, мабуть і є секрет нашого успіху.