Опрос

Пользуетесь ли вы электронными деньгами?

Да, web-money
Да, яндекс-деньги
Да, и web-money, и яндекс-деньги
Использую другую систему
Не пользуюсь
Догляд за зубами і ротовою порожниною - профілактика стоматологічних заховарювань


Гарна посмішка – це не лише естетична краса, але й вказівка на те, що людина не має проблем зі здоров’ям. Зуби – це своєрідні індикатори, які можуть розповісти про шкідливі звички людини та її вподобання. Якщо ви мрієте мати гарні та міцні зуби, тоді вам треба приділяти належну увагу їхньому стану, піклуватися про них, а при появі перших проявів зубного болю негайно звертатися до стоматолога.


Профілактика стоматологічних захворювань. Що треба робити?


У чому полягає профілактика зубів? Профілактика стоматологічних захворювань – це комплекс дієвих методів, які допоможуть вам підтримувати ротову порожнину в належному стані. Догляд за зубами повинен відбуватися наступним чином:



  • Регулярно відвідуйте кабінет стоматолога для проведення профілактичного огляду (2 рази на рік).

  • Чистити зуби необхідно після кожного прийому їжі, якщо такої можливості у вас немає, використовуйте зубну нитку.

  • Не зловживайте газованими напоями та солодощами, краще взагалі відмовитися від продуктів харчування з великим вмістом цукру.

  • Своєчасно звертайтеся до стоматолога для проведення професійної чистки зубів.

  • Чистити треба не лише зуби, а й поверхню язика.

  • Не слід використовувати жувальні гумки для покращення запаху з рота. З їх допомогою ви наробите більше проблем, ніж користі.

  • При появі запалень у ротовій порожнині необхідно обробити уражені місця антибактеріальними препаратами.

  • Ополіскувачі для рота дають можливість підтримувати гігієну ротової порожнини. Деякі засоби мають лікувальну дію – протизапальну, протикаріозну тощо.


Профілактику стоматологічних захворювань найкраще розпочинати в дитинстві. Привчаючи дитину доглядати за ротовою порожниною, ви показуєте їй приклад того, як можна запобігти виникненню зубного болю. Регулярний правильний догляд за зубами допоможе малюку виробити корисну звичку, яка з часом призведе до того, що малюк перестане боятися зубних лікарів.


Заходи профілактики зубних захворювань у стоматологічній клініці Ельвіри Безвушко спрямовані на те, щоб людина змогла самостійно запобігти розвитку хвороб зубо-щелепної системи. Не бійтеся звертатися до лікарів, консультація стоматолога допоможе вам навчитися правильно доглядати за ротовою порожниною, завдяки чому таке неприємне відчуття як зубний біль буде вам невідоме. Будьте здорові та не забувайте, що гарна посмішка та здорові зуби – це не подарунок природи, а кропітка праця, яка вимагає вашої безпосередньої участі.


Отримайте більше інформації на сайті нашої клініки http://elvirabezvushko.com.ua