Опрос

Пользуетесь ли вы электронными деньгами?

Да, web-money
Да, яндекс-деньги
Да, и web-money, и яндекс-деньги
Использую другую систему
Не пользуюсь
На території Біосферного резервату «Розточчя» в Україні з’явиться третій притулок для бурих ведмедів
На території Біосферного резервату «Розточчя» в Україні з’явиться  третій  притулок для  бурих ведмедів

Сьогодні, 31 січня 2017 року в Охруському інформаційно-просвітницькому центрі було підписано Меморандум про взаєморозуміння між Мінприроди та Фондом «Чотири Лапи Інтернешнл» та Меморандум про співпрацю між Міністерством екології та природних ресурсів України та міжнародним благодійним фондом «Чотири Лапи».

«Важливо те, що в порятунку бурих ведмедів нас підтримує громадськість та міжнародні організації. Всі ми добре знаємо, що нині ще багато тварин утримуються в цирках чи приватних зоопарках. Нині триває декілька судових слухань щодо вилучення ведмедів із таких закладів і переселення їх до таких притулків. Об’єднавши зусилля, нам вдасться змінити ситуацію»,- зазначив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

Він нагадав, що Мінприроди із фондом «Чотири лапи» співпрацює з 2012 року. В рамках цієї співпраці було організовано функціонування реабілітаційного центру для бурих ведмедів на території національного природного парку «Синевир». На цей час у центі утримуються 19 ведмедів різного віку, що є гранично допустимою кількістю тварин при проектованому навантаженні Реабілітаційного центру.

«Для Мінприроди важливо продовжити черговий етап співпраці із міжнародним благодійним фондом «Чотири лапи», який зробив значний внесок у справу порятунку та гуманного регулювання чисельності безпритульних тварин в Україні. Порятунок диких тварин важливий і для виховання гуманного ставлення до українського суспільства, до наших співмешканців планети тварин. Адже агресія, яку люди виховують до дикої природи, колись перетворюється на агресію до суспільства. Ми маємо пам’ятати, що гуманне поводження з тваринами, особливо безпритульними, завжди було ознакою цивілізованого суспільства», - зазначив Міністр.

Міністр зазначив, що збереження тваринного світу є пріоритетом у роботі Мінприроди та закликав інші громадські організації долучитися до співпраці.

Остап Семерак також підкреслив, що враховуючи суттєві темпи збільшення кількості безпритульних собак, що тягне за собою негативні екологічні наслідки, становить загрозу життю та здоров’ю громадян, продовження реалізації програми допомоги безпритульним тваринам на всій території України та порятунку бурих ведмедів, які зазнають жорстокого поводження, дуже важливе. Тому початок будівництва вже третього притулку для бурих ведмедів в Україні біля с. Домажир Яворівського району Львівської області є великим спільним досягенням.

У рамках Меморандуму про взаєморозуміння Фонд за методологічної підтримки Мінприроди запровадить стерилізацію, догляд, ідентифікацію та реєстрацію безпритульних тварин, проведення освітніх програм та працюватиме над розробленням законопроектів щодо удосконалення української нормативної бази. Крім того, Фонд сприятиме веденню обліку ведмедів, що в першу чергу потребують негайної допомоги та вжиттю заходів з їх вилучення або конфіскації, а також надання повної ветеринарної допомоги врятованим бурим ведмедям.

«Сьогодні важливий день для зоозахисного руху в Україні. Після кількох років плідної роботи у напрямку поліпшення умов утримання бурих ведмедів та проведення успішних проектів допомоги безпритульним тваринам ми з радістю продовжуємо співпрацю з Міністерством екології та природних ресурсів. Ми вже кілька років співпрацюємо з владою України і розраховуємо на активізацію та посилення нашої співпраці заради конфіскації ведмедів з неналежних умовах і поселення їх у нашому новому притулку для ведмедів Домажир, де вони будуть жити в умовах наближених до природних. Ми покладемо кінець ланцюгам та кліткам для ведмедів в Україні»,- зазначив Президент та засновник благодійного фонду «Чотири лапи Інтернешнл» Хельмут Дунглер.