Опрос

Пользуетесь ли вы электронными деньгами?

Да, web-money
Да, яндекс-деньги
Да, и web-money, и яндекс-деньги
Использую другую систему
Не пользуюсь
Новий міністр відмовився виконувати вимоги студентів
Новий міністр відмовився виконувати вимоги студентів

Сергій Квіт шантажує студентів, які утримують Міністерство.
Сьогодні, 27 лютого, в приміщенні будівлі Міністерства освіти відбулася зустріч студентських активістів з новим міністром освіти Сергієм Квітом.
Основною і єдиною вимогою від новообраного міністра до студентів було повне звільнення приміщення Міністерства. В свою чергу, студентський актив вимагав задовольнити такі вимоги, як звільнення заступника міністра Сулими, розслідування всіх випадків репресій щодо студентів під час Майдану, повний аудит і розслідування по всіх векторах діяльності міністерства з опублікуванням всієї документації, прийняття Верховною Радою законопроекту Згуровського на найближчій сесії.
Зазначимо, що Сергій Квіт за день до обрання його на посаду міністра у своєму виступі перед Студентською Асамблеєю запевнив її членів у виконанні всіх цих вимог. Проте після офіційного призначення, вдруге виступаючи перед студентськими активістами, він висловив думку, що ряд цих вимог (зокрема проведення найближчим часом аудиту, недопущення працівників міністерства до документації перед її офіційною публікацією, вимогу про прозору систему щоденної фінансової звітності міністерства за допомогою мережі інтернет) є нездійсненними, такими, що потребують обдумування, і взагалі: «так не робиться».
На питання про строки виконання вимог міністр не надав жодної конкретної відповіді крім кількох загальних фраз «за кілька тижнів», «можливо, за кілька місяців». Більше того, Сергій Квіт відмовився надати студентським активістам будь-які гарантії крім «свого чесного слова». Зате новоспечений міністр в найкращих традиціях попередньої влади погрожує невиплатою стипендій та зарплат, якщо хоча б якісь активісти залишаться в міністерстві.
Нагадаємо, що 21 лютого представники студентських організацій, профспілок та незалежні активісти зайняли Міністерство освіти та науки, вимагаючи структурних змін в освіті.
Після обговорення студентський актив вирішив впустити завтра (28.02) о 9:00 до міністерства деяких співробітників для рішення невідкладних фінансових проблем. Проте вони остерігаються, що Сергій Квіт буде намагатися позбутися незгідних студентських активістів з Міністерства в будь-який спосіб. Закликаємо представників преси бути присутніми для об’єктивного висвітлення ранкових подій.
Андрій 28.02.2014
Нова влада, старі звички?
Anna Bystrikbqj 01.03.2014
Новый министр не хочет прозрачности финансовых отчётов, говорит  "«так не робиться»?" Як це «так не робиться»? робиться! В университетах Штатов периодически посылают всем полный финансовый отчёт, совершенно прозрачный. И то же самое в любой уважающей себя организации, например муниципалии. И население всегда имеет полно квалифицированных добровольцев эти отсчёты изучать и даже обсуждать в газетах и в сети. А без прозрачности - какой же контроль, и, в длинном забеге, какая честность? 
Элен 01.03.2014
полетит нафиг вслед за табачником