Опрос

Пользуетесь ли вы электронными деньгами?

Да, web-money
Да, яндекс-деньги
Да, и web-money, и яндекс-деньги
Использую другую систему
Не пользуюсь
Мінагрополітики підтримає виробництво органіки та виноградарство через механізм земельних аукціонів
Мінагрополітики підтримає виробництво органіки та виноградарство через механізм земельних аукціонів

Передбачається, що на серії спецаукціонів учасникам ринку будуть запропоновані земельні ділянки для виробництва органічної продукції і вирощування винограду за пільговими орендними ставками. Пільги вступатимуть у дію тільки після початку фактичної реалізації інвестпроекту – закладання насаджень, початку процесу сертифікації органічного виробництва, тобто підтверджених і фіксованих намірів. У разі недотримання визначених аукціонних умов, орендні ставки будуть повернуті до ринкового значення, на рівні середнього показника у відповідному районі.

«Виробництво органічної продукції та виноградарство офіційно визначені як пріоритетні напрямки підтримки. Держава має у своєму розпорядженні ресурс, який може застосувати як один із засобів стимулювання цих галузей, – відзначив перший заступник міністра агрополітики Максим Мартинюк. – У комплексі із іншими складовими державної підтримки це створить потужний ефект для їх розвитку».

За словами першого заступника міністра, в першу чергу землі для органічного виробництва знаходитимуться із земель запасу – перелогів, що не були у використанні тривалий час, щоб скоротити інвестору період отримання сертифікату відповідності.

У разі, якщо на перших спецаукціонах буде зафіксовано високий попит на земельні ділянки, практика їх проведення може бути розширена.